logo

Karfiolová polievka s paradajkami a bazalkou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Čo sa týka polievok, občas sa mi podarí skĺznuť do stereotypu a točím dookola tri obľúbené (paradajková, zeleninová s haluškami a slepačí vývar). Potom si ale poviem, že treba trochu zmeny a tak testujem nové recepty. Táto karfiolová polievka s paradajkami vás úžasne zahreje a vďaka bazalke vonia trochu nostalgicky za letom. Padne vám vhod aj počas pracovného týždňa, hlavne keď navaríte celý hrniec a stačí ju ďalší deň prihriať.

Karfiolová polievka s paradajkami:

  • 1/2 hlávky karfiola
  • 2 plechovky paradajok
  • 1/2 l kuracieho vývaru
  • maslo
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL bazalkových lístkov
  • 1 malý smotanový jogurt alebo 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. Na masle opražíme nadrobno posekanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak.
  2. Karfiol rozdelíme na ružičky, pridáme k cibuli a opečieme 2-3 minúty. Zalejeme kuracím vývarom a povaríme 15-20 minút, kým karfiol zmäkne.
  3. Pridáme paradajky z plechovky, posekanú bazalku, privedieme do varu a povaríme ešte 5 minút.
  4. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, prilejeme smotanu alebo jogurt a podávame posypané trochou parmezánu.

Ak vyskúšate karfiolovú polievku podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca .
Alebo mi napíšte komentár tu dole :)

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.