Dnes už je ťažké povedať, kedy vlastne začína tá pravá predvianočná atmosféra. V nákupných centrách v septembri povykladajú čokoládových Mikulášov a v októbri vešajú vianočnú výzdobu. Chudák deti v tom musia mať zmätok. Pre istotu mám preto svoj vlastný predvianočný rituál. Po stýkrát si pustím Pelíšky a vo veľkom vypekám vianočné pečivo.
Samozrejme, že k predvianočnej atmosfére patrí aj medovina, varené víno či punč. Ak sa vám v tej zime nechce ani na vianočné trhy, pripravte si ho v teple domova.
Pre 4 osoby potrebujeme:
- 0,5 l suchého červeného vína
- 0,5 l uvareného ovocného čaju
- 2 PL rumu
- 2 pomaranče
- 1/2 citróna
- celá škorice
- 4 klinčeky
- 3 PL medu
Postup: V hrnci zohrejeme čaj, pridáme pomarančovú a citrónovú kôru, klinčeky, škoricu a povaríme 5 minút. Precedíme cez sitko, pridáme víno a znova zahrejeme do horúca. Pridáme rum, šťavu z pomarančov, 1/2 citróna, med a horúce podávame.
Ak vyskúšate vianočný punč s medom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela
Ela
[…] Voňavý vianočný punč s medom […]
Najlepsiii!!
Akurat si ho vychutnavam, je neopisatelny❄
faakt? dakujem za feedback a tesim sa ze ti chuti Ajka ♥️