Silvester sa nesie v znamení chlebíčkov či kanapiek, jednohubiek a slaného chrumkania. Ak si chcete pripraviť domáce slané pečivo, ktoré vás po sviatkoch zbytočne nezaťaží, vyskúšajte rýchle sezamové krekry. Pozor, miznú rýchlosťou blesku. :-)
Ingrediencie na sezamové krekry:
- 200 g špaldovej celozrnnej múky (polohrubej)
- 50 g cícerovej múky
- 50 g sezamu
- 70 g olivového oleja
- 100 ml vody
- 1,5 ČL morskej soli
Postup:
- Múku, sezam a soľ zmiešame. Prilejeme olivový olej, vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1/2 hodiny odstáť v chladničke.
- Vyvaľkáme medzi dvoma listami papiera na pečenie na hrúbku 2 mm a pokrájame na štvorce o veľkosti 4-5 cm, ktoré ešte prekrojíme napoly.
- Pečieme pri teplote 175 st. C 15-17 minút podľa hrúbky krekrov.
Inšpirovala som sa receptom na internete (varecha.sk) s miernou obmenou surovín a postupu. Pšeničnú múku som nahradila špaldovou a namiesto klasického slnečnicového oleja som použila olivový.
Ak vyskúšate sezamové krekry podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela
[…] stále mám nutkanie pripraviť nejaké domáce slané pečivo. Po minulé roky som piekla takéto ízy-pízy so sezamom, tentokrát som stavila na cesto z cíceru a mám pre vás recept na cícerové krekry. Fakt nič […]