Nejde o klasické vyprážané fašírky so strúhankou či pečivom, ale o šikovné hamburgery, alebo šiš-kebab, teda mleté hovädzie mäso dochutené možno inak, ako ste zvyknutí. Keďže sme dnes trochu grilovali, spomenula som si na tento recept, nakoľko sa dá pripraviť nielen doma v rúre, ale aj na grile. Mäso môžete grilovať aj uložené na drevených špajdliach, čo sa bude určite páčiť deťom.
- 750 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 domáce vajce
- 2 cibule, posekané najemno
- 1 ČL rímskej rasce
- 1 ČL mletého koriandra
- 1 PL čerstvej koriandrovej vňate (alebo sušenej)
- 1/4 ČL škorice
- mleté chilli podľa chuti
- soľ
- čierne korenie
Všetky suroviny spolu vymiešame a formujeme do placiek, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45 minút.
U nas sa hovädzie fašírky podávajú s jednoduchým šalátom z paradajok, cibule a uhorky, ale občas zmizne polovica plechu „len tak“. :)
Ak vyskúšate hovädzie fašírky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela
Mňaaaam Eli, už sa neviem dočkať kedy vyskúšam.
potom cakam foto ;)