logo

Hovädzie fašírky s koriandrom a rímskou rascou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Nejde o klasické vyprážané fašírky so strúhankou či pečivom, ale o šikovné hamburgery, alebo šiš-kebab, teda mleté hovädzie mäso dochutené možno inak, ako ste zvyknutí. Keďže sme dnes trochu  grilovali, spomenula som si na tento recept, nakoľko sa dá pripraviť nielen doma v rúre, ale aj na grile. Mäso môžete grilovať aj uložené na drevených špajdliach, čo sa bude určite páčiť deťom.

  • 750 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 domáce vajce
  • 2 cibule, posekané najemno
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 PL čerstvej koriandrovej vňate (alebo sušenej)
  • 1/4 ČL škorice
  • mleté chilli podľa chuti
  • soľ
  • čierne korenie
Všetky suroviny spolu vymiešame a formujeme do placiek, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 45 minút.
U nas sa hovädzie fašírky podávajú s jednoduchým šalátom z paradajok, cibule a uhorky, ale občas zmizne polovica plechu „len tak“. :)
Ak vyskúšate hovädzie fašírky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela

2 thoughts on “Hovädzie fašírky s koriandrom a rímskou rascou”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.