logo

Pórová nátierka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Dnes ráno som dostala chuť na dobrú domácu pomazánku, a tak v štýle čo chladnička vznikla jednoduchá pórová nátierka. Veľmi príjemne sa v nej dopĺňa chuť plesnivého syra s pikantným sviežim pórom. Upiekla som k nej rýchle celozrnné žemle a hneď sme mali nedeľné raňajky ako vyšité. Výborne sa však hodí aj s kúskami zeleniny a môžete ju napríklad na plátkoch uhorky podávať ako chutné jednohubky.

  • 100 g póru (asi 1/2 póru)
  • 50 g syra s modrou plesňou
  • 50 g chuťovo neutrálneho syra ako eidam, gouda, parmezán
  • 50 g masla
  • 50 g smotanovej nátierky
  • 3 PL kyslej smotany
  • biele mleté korenie
  • soľ

Maslo zmiešame s kyslou smotanou a postrúhaným plesnivým syrom. Pridáme nadrobno nakrájaný pór, dochutíme soľou a mletým bielym korením.

Ak vyskúšate pórovú nátierku podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

5 thoughts on “Pórová nátierka”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.