Dnes ráno som dostala chuť na dobrú domácu pomazánku, a tak v štýle čo chladnička vznikla jednoduchá pórová nátierka. Veľmi príjemne sa v nej dopĺňa chuť plesnivého syra s pikantným sviežim pórom. Upiekla som k nej rýchle celozrnné žemle a hneď sme mali nedeľné raňajky ako vyšité. Výborne sa však hodí aj s kúskami zeleniny a môžete ju napríklad na plátkoch uhorky podávať ako chutné jednohubky.
- 100 g póru (asi 1/2 póru)
- 50 g syra s modrou plesňou
- 50 g chuťovo neutrálneho syra ako eidam, gouda, parmezán
- 50 g masla
- 50 g smotanovej nátierky
- 3 PL kyslej smotany
- biele mleté korenie
- soľ
Maslo zmiešame s kyslou smotanou a postrúhaným plesnivým syrom. Pridáme nadrobno nakrájaný pór, dochutíme soľou a mletým bielym korením.
Ak vyskúšate pórovú nátierku podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela
[…] a mali sme ich celkom čerstvé na raňajky, no môžete si ich pripraviť aj deň vopred. Spolu s rýchlou pórovou nátierkou boli úplne […]
[…] na raňajky, no môžete si ich pripraviť aj deň vopred. Spolu s rýchlou pórovou nátierkou boli úplne […]
[…] maslom je to úplna lahôdka, občas mám chuť aj na nejakú dobrú pomazánku. Okrem rybacej, či sviežej pórovej je u nás obľúbená tvarohová nátierka. S pažítkou, jarnou cibuľkou, mrkvou či pečenou […]
Vyborna!!! :)
vďaka :)