Neviem ako vy, ale ja sa v týchto horúcich dňoch v kuchyni zvŕtam pomenej a vymýšľam spôsoby, ako sa dobre najesť aj bez varenia. Pri grilovaní mi to ide celkom dobre, lebo ja marinujem, šalátujem a dresingujem a o zvyšok sa postará môj muž :) Ak ste už tiež vytiahli gril, určite sa vám bude páčiť tento farebný šalát s grilovaným kuracím mäsom. V marináde sa okrem citrónu a cesnaku blysol aj u mňa obľúbený koriander s rímskou rascou a ja vám môžem zaručiť, že grilované kuracie kúsky poliate bazalkovou zálievkou sú tak svieže a lahodné, že sa budete oblizovať!
Ingrediencie
Marináda na kuracie mäso:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL morskej soli
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletého koriandra
- 1 ČL mletej rímskej rasce
Šalát:
- 4 paradajky
- 1 avokádo
- 2 jarné cibuľky
Bazalková zálievka:
- 2 hrste bazalkových lístkov
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 ČL morskej soli
- 2 PL citrónovej šťavy
- 5 PL olivového oleja
Postup:
- V miske zmiešame suroviny na marinádu a naložíme kuracie prsia. Marinujeme aspoň 20 minút, pre intenzívnu chuť aj cez noc.
- Na zálievku zmiešame v mixéri bazalkové listy, pretlačený cesnak, soľ a citrónovú šťavu, kým sa spoja. Prilejeme olivový olej a premixujeme.
- Kuracie prsia grilujeme 5-7 minút z každej strany. Zeleninu na šalát nakrájame a uložíme do servírovacích misiek. Grilované mäso nakrájame na plátky, uložíme na šalát, ozdobíme lístkami bazalky a zalejeme zálievkou.
Ak vyskúšate šalát z grilovaným kuracím mäsom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela