Najprv som síce chcela piecť hutné čokoládové brownies, ale mala som aj zvyšnú tekvicu a hneď mi bolo jasné, čo s ňou. Veď som aj minule dostala „kompliment“ že – to ty pečieš také divné koláče :D Ale kto neochutnal, nepochopí a netreba sa receptu zľaknúť len preto, že v koláči je mrkva alebo tekvica. Takže toto nie sú klasické hutné brownies, vďaka tekvici je to trochu nadľahčené, ale nikto ju tam nenájde a vy máte super čokoládové brownies, ktoré sú aj výživné.
Tekvicu najprv upečte v rúre, ošúpte a rozmixujte – tak dostanete tekvicové pyré, zvyšné si môžete zamraziť, zíde sa ;-)
Čokoládové brownies:
– na hrnčekové koláče používam 3 dcl hrnček
– múku som použila 1/3 hrnčeka ryžovej, 1/3 pohánkovej a 1/3 mandľovej
– recept je na malý plech s rozmermi 20×30 cm
- 4 vajcia
- 1 hrnček múky (môže byť aj bezlepková)
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 1/2 hrnčeka polámanej čokolády
- 1/2 hrnčeka tekvicového pyré
- 1/2 hrnčeka javorového sirupu (používam Grad C od dmBio)
- 1/4 hrnčeka roztopeného masla
- 1 plochá ČL sódy bikarbóny
Dobrý deň, treba aj čokoládu rozpustiť alebo ju nakrájať na čo najmenšie kúsky a tak ju tam dať?
Ďakujem za odpoveď
Eva
Dobrý deň Evka, čokoládu stačí nakrájať :)
Nech sa podarí! Ela
Vyskúšala som, podaril sa a je výborný. Polovička zmizla ešte pred vychladnutím :-)
Ďakujem za vyskúšanie Evka a mám radosť že chutil. Asi ho tiež upečiem, už som ho dlhšie nerobila :)
Krásny deň, Ela