Mám rada ten pocit, keď chutné jedlo vie dotvoriť príjemnú atmosféru dňa. Práve taký skvelý pocit vo mne vyvolali tieto pečené kuracie kúsky s paradajkami a paprikou, keď som ich nedávno v krásny slnečný deň pripravila na obed. Je to doslova chalupárske jedlo z jedného pekáča, ale kdekoľvek si ho pripravíte, určite vás rovnako dobre naladí. Recept je jednoduchý a variabilný, k paradajkám a paprike môžete pridať cuketu či baklažán a vaše obľúbené čerstvé bylinky to celé krásne prevoňajú. Najradšej ich podávam s ryžou alebo bulgurom. Tak čo, vyskúšate? :-)
Ak kupujem kura, takmer vôbec nekupujem kúsky stehien či pŕs, ale uprednostním ho celé. Doma si ho jednoducho naporcujem a mám tak trup na vývar a ostatné časti na varenie podľa chuti. Z jedného kuraťa tak okrem polievky môžete pripraviť hodnotný obed pre štyroch rýchlo v jednom pekáči aj podľa tohto receptu.
Pečené kuracie kúsky s paradajkami a paprikou
/pre 4 osoby/
- kuracie stehná a prsia z jedného kuraťa
- 1 menšia červená paprika
- 1 konzerva kvalitných lúpaných paradajok dmBio
- 1/2 ČL kurkumy
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- bazalka a oregano (sušené alebo čerstvé)
- olivový olej
- ryža ako príloha
Ako na to:
Kuracie kúsky namočíme do zmesi olivového oleja s čiernym korením, kurkumou a soľou. Panvicu si rozpálime a opečieme mäso z každej strany. Mäso vložíme do pekáča. Na panvici opečieme papriku nakrájanú na kúsky, pridáme bazalku, oregano, trochu soli a zalejeme paradajkami. Privedieme do varu a omáčkou zalejeme mäso v pekáči. Pečieme v rúre odkryté pri 150 st.C asi hodinu, 1-2krát môžeme kuracie kúsky v omáčke obrátiť. Posledných 5-7 minút zvýšime teplotu na 180 st. C. Podávame s ryžou.
Máte radi recepty z jedného pekáča? Upečte si tieto stehná s tekvicou a batátmi.
Ak vyskúšate pečené kuracie kúsky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela