Na trhu sa už dajú kúpiť chutné malé nové zemiaky, ktoré mám najradšej len tak uvarené aj so šupkou. Trocha zmeny však nezaškodí a spolu s chrumkavou špargľou a sviežou zálievkou je to už plnohodnotné jedlo. Môžete ho spestriť ešte trochou cottage cheese a posypať bylinkami. Takýto ľahký zemiakový šalát so špargľou chutí najlepšie vychladený.
Ľahký zemiakový šalát so špargľou
- 10 malých nových zemiakov
- 8-10 ks zelenej špargle
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL ryžového octu
- korenie štyroch farieb
- soľ
- petržlenová vňať
- cottage cheese alebo bryndza navrch
Zemiaky dobre umyjeme, nakrájame na polovičky alebo štvrťky a uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť. Špargľu umyjeme, odkrojíme zdola drevnatú časť a nakrájame na kúsky. V slanej vode varíme 2-3 minúty, vodu zlejeme a špargľu hneď schladíme v studenej vode (kde môžeme pridať aj kocky ľadu), ostane chrumkavá. Pripravíme si zálievku z olivového oleja, ryžového octu, korenia a soli. Zeleninu zmiešame, zalejeme zálievkou, posypeme petržlenovou vňaťou a kto chce, môže pridať aj cottage cheese alebo bryndzu. Oba varianty sú výborné. Dobrú chuť! :-)
P.S.: Zo špargle si v sezóne môžete pripraviť aj túto sviežu špargľovú polievku.
Alebo sa nechajte inšpirovať špargľovými receptami bez zvyškov, ktoré sme pripravovali v škole varenia s Jarom Ertlom.
Ak vyskúšate zemiakový šalát so špargľou podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela