logo

Šalát z paradajok a cíceru + limetková tarka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Čerstvej zeleniny je teraz v lete poruke viac než dosť. Paradajky milujem len tak nakrájané so soľou a olivovým olejom, ale je pravda, že viac využitia pre nás majú tepelne upravené – aktivuje sa v nich antioxidant lykopén. Tak to poďme prestriedať a ku hŕbe čerstvej zeleniny si urobte aj takýto indický šalát z paradajok a cíceru. Tarka je vlastne spôsob prípravy kde sa v oleji opražia bylinky a korenie na zvýraznenie chuti, niečo ako teplý korenený dressing. A vďaka limetke s chilli dostane šalát perfektné grády.

Šalát z paradajok a cíceru s limetkovou tarkou /pre 2 osoby/:
  • 1 konzerva vareného cíceru /bez šťavy/
  • 500 g menších paradajok /cherry alebo ďatlové/
  • 2 šalotky
  • ghee a olivový olej v rovnakom pomere
  • zelené chilli /množstvo podľa chuti/
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1/2 ČL mletého koriandra
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • soľ
  • hrsť kešu orechov alebo mandlí
  • šťava z 1 limetky
  • koriandrová vňať

Ghee a olivový olej zohrejeme na panvici, vložíme cícer a opečieme pár minút do chrumkava. Pridáme nakrájané paradajky a šalotku, zľahka opečieme. Preložíme do servírovacej misy.

Na prípravu tarky v panvici zohrejeme ghee a olivový olej, pridáme rímsku rascu, nasekané chilli papričky, čierne korenie, soľ a kešu orechy. Dobre premiešame a opečieme. Pridáme limetkovú šťavu a zložíme z ohňa.

Na pripravený šalát prelejeme limetkovú tarku, premiešame a posypeme čerstvým koriandrom.

Podávala som s basmati ryžou a plackami chapati.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.