logo

Mangový cheesecake

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

A ak budete veľmi chcieť, tak aj kokosovo – mangový cheesecake, lebo som doňho schovala aj trochu kokosu. Mám v poslednej dobe nejakú mango mániu, lebo okrem čerstvého aj sušeného manga v granole si fičím tiež na mango lassi a napadlo mi, že nebude zlý nápad dať mango aj do čízkejku. 

Mango som dala do polky tvarohovej časti a vznikol pekný dvojfarebný cheesecake. Do druhej polovice som dala lyžicu kokosového masla. Ak nemáte – nevadí, kokos je už v korpuse. A na upečený vychladený mangový cheesecake som natrela trochu stečeného jogurtu /postup nájdete v recepte/, ktorý som vymiešala s cukrom, pomarančovou kôrou a vanilkou…môžete dať aj mascarpone, alebo aj bez tohto krému.

Na mangový cheesecake do malej formy  /ø18-20 cm/ potrebujeme:
Na korpus:
  • 40 g kešu orechov
  • 30 g ovsených vločiek
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 40 g roztopeného masla
  • 1 PL trstinového cukru
Náplň:
  • 250 g jemného tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 100 g kyslej smotany
  • 1 veľké vajíčko
  • 60 g trstinového cukru
  • štipka bourbonskej vanilky
  • 1 zrelé mango
  • 1 PL kokosového masla (nemusí byť)

Na základ si pomelieme kešu orechy, vločky a strúhaný kokos najemno, pridáme cukor a roztopené maslo. Vystelieme dno malej okrúhlej formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a pečieme pri 170 st.C 6-7 minút.

Zmiešame tvaroh, ricottu, kyslú smotanu, vajce, cukor a vanilku, rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme rozmixované mango, do druhej zamiešame lyžicu kokosového masla.

Do formy vlejeme najprv kokosovú, potom mangovú časť a pečieme pri 150 st. C 70 minút.

Necháme dobre vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke.

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.