A ak budete veľmi chcieť, tak aj kokosovo – mangový cheesecake, lebo som doňho schovala aj trochu kokosu. Mám v poslednej dobe nejakú mango mániu, lebo okrem čerstvého aj sušeného manga v granole si fičím tiež na mango lassi a napadlo mi, že nebude zlý nápad dať mango aj do čízkejku.
Mango som dala do polky tvarohovej časti a vznikol pekný dvojfarebný cheesecake. Do druhej polovice som dala lyžicu kokosového masla. Ak nemáte – nevadí, kokos je už v korpuse. A na upečený vychladený mangový cheesecake som natrela trochu stečeného jogurtu /postup nájdete v recepte/, ktorý som vymiešala s cukrom, pomarančovou kôrou a vanilkou…môžete dať aj mascarpone, alebo aj bez tohto krému.
Na mangový cheesecake do malej formy /ø18-20 cm/ potrebujeme:
Na korpus:
- 40 g kešu orechov
- 30 g ovsených vločiek
- 30 g strúhaného kokosu
- 40 g roztopeného masla
- 1 PL trstinového cukru
Náplň:
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g ricotty
- 100 g kyslej smotany
- 1 veľké vajíčko
- 60 g trstinového cukru
- štipka bourbonskej vanilky
- 1 zrelé mango
- 1 PL kokosového masla (nemusí byť)
Na základ si pomelieme kešu orechy, vločky a strúhaný kokos najemno, pridáme cukor a roztopené maslo. Vystelieme dno malej okrúhlej formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a pečieme pri 170 st.C 6-7 minút.
Zmiešame tvaroh, ricottu, kyslú smotanu, vajce, cukor a vanilku, rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme rozmixované mango, do druhej zamiešame lyžicu kokosového masla.
Do formy vlejeme najprv kokosovú, potom mangovú časť a pečieme pri 150 st. C 70 minút.
Necháme dobre vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke.