logo

Avokádová nátierka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Na Zelený štvrtok to chce niečo tématické. Tak sa s vami chcem podeliť o túto skvostne jednoduchú a chutnú nátierku z avokáda. A určite vám bude chutiť nielen na Zelený štvrtok. Asi sa budem opakovať, ale mám rada jedlá, ktoré vedia pokryť viacero potrieb. Táto avokádová nátierka môže byť jednoduchá raňajková záležitosť natretá na kváskový chlieb, ako aj skvelý party snack podávaná so zeleninou či domácimi chipsami. Ak jej nájdete ešte ďalšie využitie, napíšte mi dole do komentára. Ráta sa aj vyjedanie rovno z misky :)

Máte radi domáce nátierky? Vyberte si z výdatných tvarohových variácií alebo si pripravte sviežu pórovú pomazánku. A inak, ako je to po slovensky správne, nátierka či pomazánka? Mám tušenie, že pomazánka je nejaký čechizmus, ale opravte ma prosím, ak sa mýlim.

Avokádová nátierka

  • 1 zrelé avokádo
  • 2 PL lučiny
  • 1 PL kyslej smotany alebo jogurtu
  • šťava z limetky alebo citróna
  • cesnak (nemusí byť)
  • olivový olej
  • soľ

Avokádo nakrájame a vymixujeme dohladka s ostatnými ingredienciami. Nátierku prelejeme trochou olivového oleja a podávame. U nás sme si ju dali s chipsami z arménskeho nekvaseného chleba lavaš. Alebo si upečte podľa mojich receptov nejaké dobré domáce pečivodomáce pečivo. Dobrú chuť!

Ak vám avokádová nátierka chutila, napíšte mi do komentára:)

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.