V čase letných grilovačiek môžete šalát Tabouleh pripraviť ako prílohu. Čerstvé bylinky pomôžu lepšiemu tráveniu. A pozrite si aj moje ďalšie recepty na chutné prílohy a omáčky ku grilovačke.
Leto je v plnom prúde, tak poďme využiť plody z našich záhrad. Alebo obľúbených trhovísk :) Voňavé paradajky, uhorky a cibuľka v tomto recepte vás zasýtia aj vďaka kombinácii s bulgurom. Poznáte ho? Je to nalámaná predvarená a vysušená pšenica, rada ho dávam do šalátov či ako prílohu. Ideálne je kombinovať ho so zeleninou. Šalát Tabouleh je skvelým príkladom, ako si v lete vieme vyskladať pestré a výživné jedlo z lokálnych surovín. Ak ho chcete ako hlavný chod, môžete pridať aj kúsok mäkkého syra.
Bulgur kúpite bežne v potravinách, existuje pšeničný aj špaldový. Ja mám osvedčené 500 g balenie z dm-drogerie.
Viete, že bulgur sa dá uvariť dvoma spôsobmi? Pozrite si video, ako na to:
Na šalát Tabouleh potrebujeme:
- 400 g cherry paradajok
- 1 šalátová uhorka
- 1 jarná cibuľka
- 1/2 šálky bulguru
- zväzok petržlenovej vňate
- zopár lístkov mäty
- olivový olej
- citrónová šťava
- soľ
Bulgur zalejeme vriacou vodou, trochu osolíme a necháme odstáť 30 minút, kým zmäkne. Zeleninu a bylinky nakrájame nadrobno. Zmiešame s vychladnutým bulgurom, prelejeme olivovým olejom a pár kvapkami citróna. Solíme tesne pred podávaním, aby zelenina nepustila veľa vody.
Ak vyskúšate šalát Tabouleh podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)
Ela