Asi som nevymyslela nič nové, ale ako to už býva, niekedy vás okolnosti prinútia urobiť veci, ktoré ste neplánovali. Tak to bolo aj s receptom na kváskové grissini. V podstate žiadny nie je, len som sa potrebovala zbaviť zvyšného kváskového cesta, ktoré sa mi nezmestilo do ošatky. Rýchle som ušúľala tenké kúsky cesta a v druhej polovici pečenia chleba som ich pridala na pekáč. Usušili sa dochrumkava a tak som sa o ne chcela s vami podeliť.
Takže až budete najbližšie robiť kváskový chlieb, pridajte trochu múky a vody naviac. Ja som mala obyčajné cesto na pšenično-ražný chlieb (ražný rozkvas, pšeničná múka) ale môžete použiť akékoľvek. Cesto som vymiesila v robote, nechala cez noc kysnúť v chladničke a na druhý deň väčšinu cesta stočila na chlieb do ošatky.
Zvyšné cesto som pokrájala na menšie časti a ušúľala valčeky. Podľa hrúbky valčekov pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200 st.C asi 20-30 minút. Kváskové grissini sa upečú dozlatista a treba sledovať, aby sa nechytili okraje.
Pred pečením ich môžete ochutiť posypom (soľ, rasca, parmezán), alebo pridať do cesta nakrájané olivy či sušené paradajky.
Podávame s jednoduchým dipom, či k vínu.
Ak vysúšate podľa mňa kváskové grissini, podeľte sa o to v komentároch.
Ela
Dobrý den, vypadají úžasně. Ráda bych se do nich pustila a říkám si, jestli jsem dobře pochopila že nekynou…… děkuji
Dobrý deň, netreba ich už nechať kysnúť, len dať na plech a upiecť. Zas na druhú stranu, ak postoja hodinku na plechu, nič sa im nestane. Nech sa podaria :) Ela