Na kokosové pusinky som mala chuť už dlho predlho. Mne sa spájajú s Vianocami, preto som ich chcela upiecť práve v tomto období. Pripraviť si ich však môžete kedykoľvek počas roka, keď vám zvyšia bielky. Skúšala som ich viackrát, kým som im vychytala muchy. Ale musím povedať, že je to jednoduchšie, ako som si myslela. Hlavne nešetrite cukrom a sneh vyšľahajte nad parou. Budú dokonalé!
Ako pripraviť chutné pusinky?
- Základný pomer surovín na 1 bielko je 50 g práškového cukru a 40 g kokosu.
- Aby pusinky držali tvar, vyšľahajte bielky s cukrom dlhšie nad parou.
- Použite práškový cukor a nešetrite ním.
- Pusinky sušte v rúre kým spevnejú a dajú sa odlepiť, ale nepresušte ich, lebo zhnednú.
- Pripravte si ich aspoň z 2-3 bielkov, inak vám bude málo :)
Ak máte radi kokosové dobroty, skúste aj tieto nepečené kokosové guľky v čokoláde.
Kokosové pusinky
(Podľa počtu bielkov si vynásobte množstvo cukru a kokosu)
- Na 1 bielko
- 50 g práškového cukru
- 40 g kokosu
- podľa chuti roztopená čokoláda na namáčanie
V mise nad parou vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do hladkého snehu. Šľaháme dlhšie, asi 10 minút. Zľahka vmiešame kokos. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme lyžicou kôpky cesta. Sušíme pri 110 st.C asi 20 minút. Pusinky sa majú dať ľahko odlepiť z pečiaceho papiera. Vychladené pusinky môžeme namočiť do čokolády.
Viac vianočných receptov nájdete, keď kliknete sem.
Ak vyskúšate kokosové pusinky podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela