Biela fazuľa v paradajkovej omáčke je taká moja stará láska. Obľúbila som si ju v Anglicku, kde sa podáva spolu so slaninou, klobáskami, vajíčkami a opečenou paradajkou ako anglické raňajky. A keď som tak minule robila cestoviny s paradajkovou omáčkou, šupla som tam aj trochu tej fazule z konzervy a bolo to super. Nakoniec z toho „čo dom dal“ nečakane vznikol recept, ktorý odvtedy robievam pravidelne. Preto sa chcem oň podeliť aj s vami. Verím, že vám táto kombinácia zachutí a že tiež oceníte ušetrený čas. Cestoviny s paradajkami, fazuľou a so slaninou sú skrátka riešením, ak chcem do 15 minút navariť jednoduché a sýte jedlo.
Máte radi cestoviny? Pozrite si všetky cestovinové recepty.
Cestoviny s paradajkami, fazuľou a so slaninou
/pre 4 osoby/
Suroviny:
- 400 g cestovín z tvrdej pšenice
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke
- 150 g slaniny
- bylinky (napr. bazalka, petržlen,…)
- čierne korenie
- parmezán/grana padano na posypanie
Postup:
Slaninu si nakrájame a opečieme na panvici.
Pridáme krájané paradajky z konzervy, fazuľu v paradajkovej omáčke, trochu byliniek a čierneho korenia.
So soľou opatrne, slanina aj fazuľa sú dosť slané.
Omáčku necháme 10 minúť variť.
Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu.
Uvarené cestoviny pridáme k omáčke, prelejeme olivovým olejom, posypeme parmezánom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Ak vyskúšate tieto rýchle cestoviny podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!
Ela
Ahoj Ela,dakujem za super receptikvyzera uzasne,chcela som sa opytat,cim by si nshradils paradajkovu omacku,mam ju rada,len som sa zacala stravovat podla krcnych skupin tak ju nemozem,prajem Ti krasne leto,krasne slnecne dnicky,pozdravujem Ta
Ahoj Andrea, paradajková omáčka je v recepte základ, je aj vo fazuli…ak ju nemôžeš, vyskúšaj napr cestoviny s grilovanou cuketou a so slaninou, to je tiež výborná kombinácia:) Ela