Moja pomyselná kategória jedál do 15 minút sa rozrastá o ďalšiu rýchlovku, o ktorú sa s vami musím podeliť. Trvalo fakt len chvíľu, kým som toto cícerové karí s baklažánom pripravila, lebo všetky suroviny hrali so mnou. Baklažánu na zmäknutie veľa netreba, cícer zo skla už bol uvarený a spraviť rýchly základ pre karí kombináciou voňavých korenín bola hračka. Výsledok je však parádny, čo zaklincoval môj muž, ktorému cícerové karí s baklažánom chutilo tak, že jedol už rovno z panvičky. A vy dnes čo varíte na večeru? :-)
Minule som od dm drogerie markt dostala šikovný dmbox s dobrotami, ktoré mi asi ušili na mieru. Totiž nájsť tam cícer v sklenenej fľaši, ktorú môžem znovu zatvoriť pre ďalšie použitie, či mini verziu kokosového mlieka v 200 ml balení, to mi pri mojom varení dosť vyhovuje. Kokosové mlieko nie je úplne najhustejšie, čo využijem určite aj pri príprave smoothies.
- 1/2 fľaše cíceru dm Bio
- 1 menší baklažán
- 1 šalotka
- 1/2 ČL rímskej rasce
- 1/2 ČL kurkumy
- 5 cm kúsok celej škorice
- 200 ml kokosového mlieka dm Bio
- sušené chilli podľa chuti
- ghee
Cibuľu opečieme na ghee, pridáme rímsku rascu, kurkumu a škoricu. Pridáme pokrájaný baklažán a krátko opečieme. Keď baklažán zmäkne, pridáme cícer, zalejeme kokosovým mliekom a ešte chvíľu podusíme. Podávame s basmati ryžou.
Ak vyskúšate cícerové karí z baklažánom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela