logo

Ľahký zemiakový šalát so špargľou

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Na trhu sa už dajú kúpiť chutné malé nové zemiaky, ktoré mám najradšej len tak uvarené aj so šupkou. Trocha zmeny však nezaškodí a spolu s chrumkavou špargľou a sviežou zálievkou je to už plnohodnotné jedlo. Môžete ho spestriť ešte trochou cottage cheese a posypať bylinkami. Takýto ľahký zemiakový šalát so špargľou chutí najlepšie vychladený. 

Ľahký zemiakový šalát so špargľou

  • 10 malých nových zemiakov
  • 8-10 ks zelenej špargle
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL ryžového octu
  • korenie štyroch farieb
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • cottage cheese alebo bryndza navrch

Zemiaky dobre umyjeme, nakrájame na polovičky alebo štvrťky a uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť. Špargľu umyjeme, odkrojíme zdola drevnatú časť a nakrájame na kúsky. V slanej vode varíme 2-3 minúty, vodu zlejeme a špargľu hneď schladíme v studenej vode (kde môžeme pridať aj kocky ľadu), ostane chrumkavá. Pripravíme si zálievku z olivového oleja, ryžového octu, korenia a soli. Zeleninu zmiešame, zalejeme zálievkou, posypeme petržlenovou vňaťou a kto chce, môže pridať aj cottage cheese alebo bryndzu. Oba varianty sú výborné. Dobrú chuť! :-)

P.S.: Zo špargle si v sezóne môžete pripraviť aj túto sviežu špargľovú polievku.

Alebo sa nechajte inšpirovať špargľovými receptami bez zvyškov, ktoré sme pripravovali v škole varenia s Jarom Ertlom.

Ak vyskúšate zemiakový šalát so špargľou podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

Ela

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.