Z tejto nádherne jednoduchej kombinácie som veľmi nadšená, a tak sa s vami musím podeliť o nenáročný a veľmi chutný recept. Na kuracom mäse sa väčšinou nič pokaziť nedá, ale ako ich vylepšiť? Kuracie prsia som naplnila hruškou v kombinácii s kvalitnou sušenou šunkou prosciuttom a jemným krémovým syrom Brie, všetko podčiarknuté voňavou šalviou. Hotové za polhodinu a stíhate upiecť aj nedeľný koláč. :)
Kuracie prsia plnené hruškou, prosciuttom a brie
2 porcie
- 2 kusy kuracích pŕs
- 1/2 hrušky
- 2 plátky prosciutta
- 50 g syra Brie
- 1-2 lístky šalvie
- štipka soli
- kuchynskú niť na zviazanie
- olivový olej alebo ghee
Ako na to:
- Kuracie prsia nakrojíme, aby nám vnútri vznikla kapsa.
- Mäso osolíme z oboch strán.
- Hrušku olúpeme a nakrájame na kúsky, pokrájame aj prosciutto a syr. Všetko zmiešame s posekanými lístkami šalvie a naplníme mäso.
- Niťou omotáme celé kuracie prsia, aby držali pokope.
- Rozpálime panvicu a sprudka opečieme z každej strany cca 4-6 minút, potom znížime teplotu, mäso prikryjeme a necháme dusiť vo vlastnej šťave ďalších cca 15-20 minút (alebo vložíme na pekáč a dopečieme v rúre).
Servírovala som s tekvicovým pyré.
Ak vyskúšate plnené kuracie prsia podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca
Alebo mi napíšte komentár tu dole :)
Ela