Čo sa týka polievok, občas sa mi podarí skĺznuť do stereotypu a točím dookola tri obľúbené (paradajková, zeleninová s haluškami a slepačí vývar). Potom si ale poviem, že treba trochu zmeny a tak testujem nové recepty. Táto karfiolová polievka s paradajkami vás úžasne zahreje a vďaka bazalke vonia trochu nostalgicky za letom. Padne vám vhod aj počas pracovného týždňa, hlavne keď navaríte celý hrniec a stačí ju ďalší deň prihriať.
Karfiolová polievka s paradajkami:
- 1/2 hlávky karfiola
- 2 plechovky paradajok
- 1/2 l kuracieho vývaru
- maslo
- 1 menšiu cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL bazalkových lístkov
- 1 malý smotanový jogurt alebo 100 ml smotany na šľahanie
Postup:
- Na masle opražíme nadrobno posekanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak.
- Karfiol rozdelíme na ružičky, pridáme k cibuli a opečieme 2-3 minúty. Zalejeme kuracím vývarom a povaríme 15-20 minút, kým karfiol zmäkne.
- Pridáme paradajky z plechovky, posekanú bazalku, privedieme do varu a povaríme ešte 5 minút.
- Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, prilejeme smotanu alebo jogurt a podávame posypané trochou parmezánu.
Ak vyskúšate karfiolovú polievku podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca .
Alebo mi napíšte komentár tu dole :)
Ela