Zemiaky by som mohla jesť stále. Pokojne niekoľkokrát do týždňa a v každom ročnom období. Vraj som ich milovala odmalička. Boli časy, keď som si na večeru bežne usmažila tanier hranoliek :D Aj dnes si ich síce dám raz za čas, no som viac za šetrnú prípravu. A keď mi minule kamoška básnila o tom, aké famózne zemiačky na masle so špenátom si pripravila, musela som ich vyskúšať tiež. Aj vy si ich urobte. Sú skvelé, chuťovo vyladené a hodia sa ako rýchla večera alebo ako príloha. Ja som si ich dala posypané mäkkým syrom, ale dobre sa kombinujú aj s mäsom či rybou.
Máte tiež radi zemiaky? Ak vám dochádzajú nápady, ako ich pripraviť, vyskúšajte aj ďalšie zemiakové recepty z môjho blogu. S vajíčkom v podobe zemiakovej frittaty, zapečené so zeleninou alebo ako zemiakový šalát bez majonézy
Zemiačky na masle so špenátom
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 3-4 hrste čerstvého špenátu
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame na štvrtky. V širšej panvici roztopíme maslo a zemiaky opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak. Dochutíme soľou a podusíme, kým sa špenát sparí. Podávame napr. s bryndzou či iným syrom, alebo ako prílohu. Dobrú chuť!
Ak vyskúšate zemiačky na masle so špenátom podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!
Ela