Minule som u kamarátky ochutnala tieto tekvicové cookies a bola som taká nadšená, že som ich hneď na druhý deň piekla aj doma. Takže kamoške ide dvojnásobná vďaka, keďže ma nielen skvelo pohostila, ale hneď sa aj podelila s receptom. A ja milujem recepty, ktoré sú jednoduché a variabilné, ako aj tento. Z klasických cookiesiek sa vďaka tekvici stanú úžasne farebné a chutné jesenné sušienky. Pohrať sa môžete s príchuťou, pridať trochu škorice, orieškov alebo bielej čokolády. Tieto cookies obohatené o tekvicu hokkaido si v jeseni jednoznačne mu-sí-te upiecť! 🎃🍁🍂
Tipy:
- Cesto nemusí odstáť v chladničke. Ak však nemáte toľko času naraz, môžete si ho pripraviť vopred a na pár hodín odložiť do chladničky.
- Čokoládu môžete nahradiť sušeným ovocím a orieškami.
- Pre extra jesennú chuť pridajte škoricu.
- Tekvicu v ceste necítiť. Ak by ste ju však chceli celkom utajiť, nahraďte lyžicu múky 1 lyžicou kakaa.
Priveľa tekvice? Skúste niektorý z týchto sladkých aj slaných tekvicových receptov!
Tekvicové cookies
- 300 g hladkej múky
- 200 g cukru (biely alebo trstinový, môžete aj ubrať na 150 g)
- 150 g tekvicového pyré
- 120 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 1 zarovnaná ČL sódy bikarbóny
- 100 g čokolády
Všetky suroviny spolu zmiešame. Z cesta formujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak sa nám cesto lepí na ruky, namočíme ich do studenej vody. Alebo môžeme ukladať kôpky cesta lyžicou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 st. 15-20 minút. Cesto vyjde na 2 plechy.
Ak vyskúšate tekvicové cookies podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch!
Ela
Tie cookiesky su úžasné, robím ich stále dokola
paráda, teším sa Janka! :)