Čo môže byť lepším zosobnením pohodového víkendového rána ako sladké raňajky v podobe domácich lievancov? Aj keď receptov je veľa a možno máte svoj obľúbený, skúste tentokrát vynechať klasickú múku a pripravte si zdravšiu verziu obľúbenej raňajkovej maškrty z ovsených vločiek. Podobne ako pri palacinkách, ani do cesta na lievance nepridávam cukor, stačí ich natrieť domácim džemom či tvarohom so škoricou, k tomu šálka cappuccina… A hneď je deň krajší!
Samotné lievance upečiete veľmi rýchlo, ešte rýchlejšie však miznú z tanierov :)
Množstvo surovín je na 10 menších lievancov čo bohato stačí na raňajky pre dvoch.
Na banánovo-ovsené lievance potrebujeme:
- 75 g ovsených vločiek
- 1 menší banán (cca 75 g)
- 1 veľké vajce
- 150 ml hustého smotanového jogurtu
- 3 PL mlieka
- 1/4 ČL škorice
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- kokosový olej
Ovsené vločky rozmixujeme najemno. Banán tiež rozmixujeme alebo popučíme. Všetky suroviny zmiešame v miske, dobre premiešame a necháme odstáť 20-30 minút. Panvicu rozohrejeme, potrieme kokosovým olejom a na miernom ohni pečieme malé lievance cca 3 minúty z každej strany. Podávame s džemom, tvarohom, či ovocím.
Ak vyskúšate banánovo-ovsené lievance podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela