logo

Špargľová polievka

Podeľ sa týmto článkom s priateľmi

Každý rok sa po dlhej zime neviem dočkať jari a všetkých jej krásnych chutí a vôní. Čerstvé vňate, prvá zelenina, všetko ožíva a zelenie, dokonca aj vzduch vonia inak. Vtedy mám chuť na niečo svieže a ľahké, ideálne pripravené do tridsať minút aj s krájaním cibule (lebo cibuľa je predsa základ) a táto špargľová polievka spĺňa všetky kritériá správneho jarného jedla :)

Je to rýchlovka sviežej farby, lahodnej chuti, hustá a krémová aj bez smotany.

Špargľová polievka pre 4 osoby:

 Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 2 jarné cibuľky
  • trochu póru
  • 250 g zelenej špargle
  • 2 zemiaky
  • 1 menší petržlen
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • 1 l vývaru

Postup

Cibuľku a pór nakrájame najemno a orestujeme na masle. Pridáme nakrájanú špargľu a petržlen, krátko opečieme s cibuľkou, okoreníme. Zalejeme vývarom, pridáme nakrájané zemiaky, privedieme do varu a asi 20 minút varíme, kým nám zmäkne zelenina. Dochutíme soľou a korením, kvapkou citróna a ponorným mixérom rozmixujeme.

Podávame s krutónmi a ak máte radi štipľavé, môžete dozdobiť chilli vločkami.

Ak vyskúšate špargľovú polievku podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.

One thought on “Špargľová polievka”

Leave a reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.