Keď sa blíži Silvester, stále mám nutkanie pripraviť nejaké domáce slané pečivo. Po minulé roky som piekla takéto ízy-pízy so sezamom, tentokrát som stavila na cesto z cíceru a mám pre vás recept na cícerové krekry. Fakt nič náročné a príchuť si môžete namiešať podľa seba. Tiež zvyknete pripravovať vlastné slané chuťovky? A čo u vás nesmie chýbať na Silvestra?
Na cícerové krekry potrebujeme:
- 1 konzerva cíceru (alebo 240 g uvareného cíceru)
- 1 hrnček ovsených vločiek (80 g)
- 1/4 hrnčeka olivového oleja
- 1/2 ČL soli
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- voliteľné: hrsť sézamových semienok, mletý rozmarín alebo iné korenie podľa chuti
Cícer rozmixujeme v mixéri, pridáme ovsené vločky a ďalej mixujeme najemno. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, soľ a olivový olej a rozmixujeme kým sa hmota spojí. Cesto vyvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na hrúbku 5 mm, môže byť aj tenšia. Pečieme pri 160 st. C podľa hrúbky krekrov 20 – 25 minút. Ku koncu pečenia sledujeme, kraje rýchlo hnednú.
Ak vyskúšate tieto cícerové krekry podľa môjho receptu, podeľte sa o to v komentároch.
Ela