Prišiel čas letného ovocia a ja sa pri jeho triedení vždy teším, čo všetko z neho pripravím. Najlepšie chutí samozrejme čerstvé, treba sa však zásobiť aj na zimu, tak niečo šupnem do mrazničky. No a pre potešenie blízkych s radosťou aj napečiem. Višne sa skvelo vynímajú aj na tomto bezlepkovom koláčiku, no ak máte chuť na voňavé sladké raňajky, pripravte si toto višňové crumble.
Ako som sľúbila, je aj s prekvapením a to v podobe lieskovcového krému Power Nougat a ááááno je to prudko jedlé :))) Toto spojenie je úplne lahodné a návykové, môj drahý si pýtal ešte jednu porciu a ja som urobila len tieto dve mištičky. Fail! Takže si preventívne urobte radšej dve porcie pre každého :) Ak je vás viac, môžete všetko spolu upiecť v jednej veľkej forme.
Višňové crumble /2 porcie/:
Ovocná časť:
- 2 hrste odkôstkovaných višní
- 1 ČL tapiokovej múky (alebo kukuričný škrob – Zlatý klas)
- 2 PL lieskovcového krému Power Nougat
Chrumkavá časť:
- 2 PL ovsených vločiek
- 2 PL mandľových lupienkov (alebo jemne nasekaných mandlí)
- 2 ČL javorového sirupu
- 2 ČL kokosového oleja
- 2 ČL mandľového masla
- trocha škorice
Višne odkôstkujeme pomocou slamky. Zmiešame ich s tapiokovou múkou, ak sú málo sladké, môžeme pridať trochu javorového sirupu. Uložíme ich na dno misiek a prelejeme lieskovcovým krémom Power Nougat. Na chrumkavú mrveničku spojíme všetky suroviny dokopy a zľahka navrstvíme prstami na ovocie. Dáme zapiecť do rúry na 170 st. C cca 20-25 min. Odporúčam podávať ešte teplé, chutí však aj vychladené.
Ak vyskúšate višňové crumble podľa môjho receptu, podeľte sa o to na FB Zo srdca do hrnca alebo na Instagrame s hashtagom #zosrdcadohrnca … a pokojne aj tu v komentároch! :-)
Zdravím, dali by sa použiť aj mrazené višne?
áno Maji pokojne aj mrazené. Ak ich vopred nerozmrazíš, možno pustia v crumble viac šťavy, ale to v miske nevadí. Verím, že bude chutiť :) Ela
Vďaka, tak to cez víkend vyskúšam :-)